Info

DF = participeren aan cultuur

Het DAVIDSFONDS wil in Vlaanderen zoveel mogelijk mensen de smaak bijbrengen om allerlei vormen van cultuur samen te beleven. Zonder zijn Vlaamse en christelijke roots te verloochenen focust het op eigentijdse klemtonen als solidaire samenleving (tegen egoïsme), inhoudelijke verdieping (tegen banaliteit) en durf om te vernieuwen (ook al eens tegen de stroom in). Als onafhankelijk cultuurnetwerk met een open kijk op de wereld is het DF vooral actief in de domeinen taal en lectuur, geschiedenis, kunst en muziek. Het lidmaatschap verlaagt de drempel naar boeken en cd’s, cursussen en lezingen, reizen en uitstappen.

De DF-AFDELING SINT-DENIJS bestaat sinds 1932 en telt op vandaag (2013) een 125-tal aangesloten leden, ook uit o.a. Moen en Spiere-Helkijn. Ze probeert hen en alle andere geïnteresseerden uit dorp en regio te verwennen met een gevarieerd aanbod van een tiental kwaliteitsvolle activiteiten per jaar. Het motto daarbij is: met kleine en grote initiatieven, nu eens met een algemeen en dan weer een lokaal karakter, dicht in de buurt van mensen komen!

Er wordt deelgenomen aan nationaal op touw gezette evenementen als ‘De Nacht van de Geschiedenis’ en ‘Toast literair’. Tot de eigen organisaties behoren dan weer causerieën, reisreportages, tentoonstellingen, degustaties, excursies, stads- en museumbezoeken, …Ook wordt meer dan eens medewerking verleend aan theatervoorstellingen (bv. zondags ontbijttheater in de school) of muziekconcerten (bv. in juni in het kerkinterieur).

DF- Sint-Denijs staat open voor samenwerking met andere plaatselijke socio-culturele verenigingen en laat in zijn programmatie geregeld personen van ter plaatse vanuit hun specifieke ervaringen of vaardigheden met een relaas of een demonstratie aan bod komen.

Onder zijn succesrijkste realisaties vermelden we: “Kunst op ’t Hof” (2007 en 2010 – opnieuw in 2014?), het Glorieuxgedenkteken (2010) en de DVD “Beelden uit de geschiedenis van Sint-Denijs” (2009).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *